DANSESTILE & HOLD

CHOREO CLASS

Tidligere kaldt L.A. Style, Urban Choreo eller Street Jazz og er oprindelig en blanding af street/undergrunds stilarter med præcisionen fra moderne jazz. Mange har en personlig stil indenfor dansen men der er fokus på detaljer, timing og synkronitet samt i stigende grad referencer til undergrunds stilarter. Ses ofte i mange musikvideoer, koreografi konkurrencer og danses ofte til populære hits, hip hop eller R&B.

COMMERCIAL

Også kendt som jazz funk, en dominerende stil i dansebranchen. Der lægges vægt på power, performance og har ofte feminin touch. Musikken er ofte populær hit sange, men andre genrer bruges også.

HEELS CLASS

En time hvor der danses med hæle. Inspireret af de sensuelle og feminine koreografier der for tiden dominerer mange videoer af kraftfulde sangere som Beyoncé, Rihanna, JLO m.m. Man får lov til at slå sig løs, føle sig lækker og være kvinde med stort K.

HIP HOP

Oprindeligt en blanding af klassiske hip hop stilarter og social dances dog med en ny tilgang kombineret med nyere moves og teknik samt bounce. En konstant udvikling har ført til at flere har deres egen unikke stil i dansen.

AFRO FUSION

En energisk time med vægt på afrobeat dans samt inspiration fra commercial, dancehall og hip hop. Afrobeat musikgenren er kendt for energiske og upbeat rytmer, og er steget i popularitet verden rundt. Afrobeat-danseentusiaster og musikere skaber nye dansetrends og -rutiner med rødder i traditionelle afrikanske dansestile hvilket har ført til en udvikling gennem årene samlet under én paraply – afrobeat dans.

BREAKING

Den oprindelige stil af hip hop er en dynamisk dans både stående og nede på gulvet. Stilen har dybe rødder til hip hop kulturen. Der anvendes ofte funk, soul, break beats og hip hop musik.

POPPING & THEATRE PLAY

Holdet undervises af Steen Koerner, en legende indenfor popping som har banet vejen for hip hop teater over hele verden, og som denne sæson vil arbejde frem mod en danseteater forestilling med holdet. Han er vant til at arbejde med dansere fra forskellige stilarter, og er altid på udkig efter nye talenter. En mulighed uden lige for at lære fra en af største danse- og teater legender fra DK.

Popping, som i mainstream også er kendt som Electric Boogie, har mange forskellige teknikker fra waves, pops, grooves, isolations, king tut, systemer, robot og mekaniske bevægelser mm. Det er en af de bedste stilarter for at få bedre foundation og teknik som kan anvendes i andre stilarter fra hip hop til choreo. Funk, g-funk, hip hop, electro, dubstep mm er ofte de musikgenre som man danser til.

WAACKING

Karakteriseret af roterende armbevægelser, poses, shapes, hurtige trin – alt med stor vægt på musikalitet. BOOM. POW. WHACK. Navnet har sine rødder fra tegneserier, hvor det grundlæggende “Whack” er en armbevægelse, der minder om en slag bevægelse. Stilen opstod i L.A. i 70’erne, og moves havde indflydelse fra glamour og drama fra klassiske Hollywood-filmskuespillerinder, overdreven action fra tegneseriehelte og de skarpe, hurtige bevægelser i kampsportsfilm. Kerneværdierne i stilen er empowerment, fejring af individualitet, self-expression, storytelling og performance. Stilen danses oprindelig til funk- og discomusik.

DANCEHALL

En stil fra Jamaica med originale trin og vægt på groove og feeling. I Jamaica er dancehall forbundet med en livsstil, men i vesten ofte set gennem musikvideoer.

DANCE MIX BØRN

Flere forskellige stilarter og populære danse vil blive undervist i løbet af året fra hiphop til afrobeat og popping til commerciel. Børn vil få en god all-round introduktion og foundation i mange af de stilarter, der undervises i hos Hotstepper.

HIP HOP & MORE (21+)

En time for voksne og der er 100% garanti for masser af danseglæde. Vi laver kortere koreografier i forskellige genrer. Deltagerne skal være åbne for at prøve nye ting og klar til at svede. Er du helt ny i en dansesal, skal du være forberedt på at blive udfordret, men du kan sagtens være med.